Τι υποδηλώνουν οι νέες εγκαταστάσεις των Apple και Google για την κουλτούρα τους

apple

Καθηγητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin επιχειρηματολογεί ότι ο σχεδιασμός των νέων κεντρικών εγκαταστάσεων των Apple και Google αντικατοπτρίζει την διαφορετική κουλτούρα των δύο εταιρειών.

«Η Apple είναι …μυστηριώδης», αναφέρει ο Brian Schermer. «Δεν βλέπουμε το εσωτερικό. Δεν έχουμε ιδέα πως θα οργανώσει το κτήριο σε διαφορετικές ομάδες εργασίας. Είναι σφιχτά ελεγχόμενο. Ίσως ο υπάλληλος της Apple ελκύεται σε αυτό το αγνό όραμα – την αισθητική του Jony Ive. Είναι μια αρχιτεκτονική που θα κρατήσει. Η εταιρεία στοχεύει σε μια αέναη ομορφιά».

«Η επιχείρηση της Google είναι κάπως χαλαρή και ανοργάνωτη», αναφέρει για την Google o Schermer. «Ξεκίνησαν με την αναζήτηση και τώρα μπαίνουν στο hardware με το Pixel και Glass. To όραμα της Google είναι πιθανόν η πρόσληψη ανθρώπων που ελκύονται στην ευχάριστη διάσταση της ακαταστασίας. Η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι πολύ αφηρημένη έννοια αλλά η Google δείχνει ανοιχτά τα αισθήματά της θέλοντας να πει ότι μπορείτε πραγματικά να κατοικήσετε σε αυτό το μέρος».

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook