Τι πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το Mac σας

MacBook Pro

Έγγραφο υποστήριξης που αναρτήθηκε στην σελίδα της Apple περιγράφει την διαδικασία που συστήνεται να ακολουθήσει ο χρήστης πριν πουλήσει το Mac του. H Apple προτείνει τα εξής βήματα:

1. Κάντε deauthorize τον υπολογιστή σας από το iTunes πηγαίνοντας στο iTunes->Store->Deauthorize this account…

2. Κάντε backup τα δεδομένα σας. Είτε με το Time Machine, είτε με κάποια online υπηρεσία είτε χειροκίνητα πάντα πρέπει να έχετε backup των δεδομένων σας!

3. Απενεργοποιήστε το Find my Mac. Πηγαίνετε στο System Preferences->iCloud, απενεργοποιήστε το Find my Mac και κάντε sign out από το iCloud.

4. Κάντε επανεγκατάσταση του OS X διαγράφοντας τα δεδομένα του σκληρού δίσκου. Συνοπτικά, η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Κάντε restart τον Mac σας και κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα command+R για να εισέλθετε στο OS X Recovery
  • Θα πρέπει να συνδεθείτε στο Internet από το εικονίδιο του Wi-Fi στην menu bar
  • Aνοίξτε το Disk Utility, επιλέξτε τον δίσκο σας και πατήστε Erase (επιλέξτε Mac OS Extended (Journaled) για το format και δώστε ό,τι όνομα θέλετε)
  • Κλείστε το Disk Utility και επιλέξτε το Reinstall OS X. Θα πρέπει να περιμένετε να γίνει λήψη του OS X και η εγκατάστασή του.

5. Μετά την εγκατάσταση του OS X θα παρουσιαστεί το Setup Assistant. Μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή σε αυτό το σημείο (Command + Q) ώστε ο νέος αγοραστής να ρυθμίσει από την αρχή τον υπολογιστή.

Σημαντικό: Είναι σημαντικό να μην διαγράψετε επαφές, ημερολόγια, υπενθυμίσεις, έγγραφα, photo streams ή άλλα δεδομένα του iCloud ενώ είστε συνδεδεμένος στον λογαριασμό σας. Εάν το κάνετε αυτό θα διαγραφούν τα δεδομένα σας τόσο στο Mac όσο και στο iCloud και κατά συνέπεια σε όλες τις συσκευές σας!

[via Apple]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook