Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αναζήτηση δουλειάς στα Apple Stores

Τα Apple Stores, τα επίσημα καταστήματα της εταιρείας του Cupertino, απασχολούν αυτή τη στιγμή αρκετές χιλιάδες εργαζομένους σε όλο τον πλανήτη. Είναι όμως η πρόσληψη τόσο εύκολη υπόθεση και οι συνθήκες εργασίας τόσο ονειρεμένες; Η ιστοσελίδα ‘Cult of Mac’ αποκαλύπτει μερικές άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές για την εργασία στα Apple Stores:

  • Το 80% των θέσεων εργασίας έχει καλυφθεί από εσωτερικούς υποψήφιους πριν την καταχώριση των αγγελιών. Η πολιτική της εταιρείας προστάζει να δημοσιεύονται όλες οι “διαθέσιμες” θέσεις ακόμα και αν έχουν κλείσει μήνες πριν.
  • Μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες μέχρι ο υποψήφιος να κληθεί για συνέντευξη.
  • Τα προσόντα του υποψηφίου δεν μετράνε για την Apple. Το σημαντικότερο είναι να μπορείς να διδάξεις με το “δικό της τρόπο”. Το 90% των πελατών δε ζητά κάτι ιδιαίτερο που σημαίνει ότι βασικές γνώσεις (όπως η χρήση του trackpad ή η δημιουργία ενός λογαριασμού Gmail) είναι τις περισσότερες φορές αρκετές.
  • Πριν τη συνέντευξη ο υποψήφιος υποχρεούται να υπογράψει πιστοποιητικό απορρήτου (NDA) ακόμα και για τις πιο entry-level θέσεις εργασίας.
  • Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο υποψήφιος παρακολουθεί παρουσιάσεις που εξυμνούν την Apple, τα Apple Stores και την εργασία σε αυτά.
  • Οι Creatives πληρώνονται περίπου $25 την ώρα και οι αυξήσεις ανέρχονται στο 5% (αν και κανείς δεν παίρνει πάνω από 3%). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν πτυχίο εκπαίδευσης. Ο μισθός των Specialists είναι πολύ χαμηλότερος.
  • Ακόμα και αυτοί που προσλαμβάνονται για part-time, συνήθως εργάζονται πλήρες ωράριο. Το συμβόλαιο ορίζει ότι σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ενδέχεται να εργάζονται περισσότερες ώρες και το αντίστροφο.

[via Cult of Mac]