Λειτουργικό Windows σε Mac υπολογιστή

Πολλοί χρήστες που αγοράζουν για πρώτη φορά Mac υπολογιστή προερχόμενοι από Windows μηχάνημα τα βρίσκουν λίγο σκούρα μέχρι να συνηθίσουν. Πολλοί επαγγελματίες, επίσης, ενδέχεται να μην μείνουν ικανοποιημένοι με τις αντίστοιχες Mac OS επιλογές στα προγράμματα που χρησιμοποιούσαν.

Η λύση είναι απλή και εύκολη. Είναι δυνατή η χρησιμοποίηση των Windows σε Mac υπολογιστή και παρακάτω θα δούμε πως.

Ο πλέον διαδεδομένος τρόπος είναι αυτός της Apple, η οποία μας έχει εφοδιάσει με την εφαρμογή Bootcamp που μας επιτρέπει την δημιουργία ενός partition στο δίσκο και την εγκατάσταση σε αυτό τα Windows.

Θα χρειαστεί να έχουμε ένα αυθεντικό CD των Windows για να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση αλλά και το CD του Snow Leopard. Αρχικά, εκκινούμε την εφαρμογή και δημιουργούμε το partition. Προτείνεται να δώσετε περίπου 20GB χώρου. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγετε το CD των Windows (υποστηρίζονται μέχρι και τα Windows 7) και να ακολουθήσετε τις οδηγίες (tip: επιλέξτε την αγγλική γλώσσα εγκατάστασης)

Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση ο υπολογιστής θα εκκινήσει στα Windows. Ολοκληρώστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και εισάγετε το CD του Snow Leopard. Επιλέξτε Run Setup.exe και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης των απαραίτητων drivers.

Tην επόμενη φορά που θα θέλετε να εκκινήσετε σε Windows θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Αlt κατά την εκκίνηση και να επιλέξετε την έκδοση λειτουργικού που επιθυμείτε.

Πέρα, όμως, από το Bootcamp που εγκαθιστά τα Windows στο σκληρό δίσκο υπάρχουν και οι λύσεις των Virtual Machines. Τί είναι αυτό;

Tα Virtual Machines επιτρέπουν τη λειτουργία ενός τρίτου λειτουργικού παράλληλα με το αρχικό μας. Θα μπορούμε δηλαδή να τρέξουμε τα Windows χωρίς να τα κάνουμε εγκατάσταση και χωρίς να εκκινούμε κάθε φορά τον υπολογιστή μας για να μεταφερθούμε από το ένα λειτουργικό στο άλλο. Όλα γίνοντα σε μορφή παραθύρων.

Τα δύο πιο διαδεδομένα προγράμματα για αυτή τη δουλειά είναι τα VMWare και Parallels

Το καλύτερο μέρος σε αυτή τη λύση είναι ότι θα μπορείτε να τρέχετε εφαρμογές των Windows διατηρώντας την αισθητική ομορφιά και απλότητα που προσφέρει το Mac OS X.

Kαι τα δύο παραπάνω προγράμματα, φυσικά, κοστίζουν ενώ δεν περιλαμβάνονται τα Windows στο πακέτο εγκατάστασης. Δεν παύουν, όμως, να είναι η καλύτερη και πιο γρήγορη λύση για να έχετε Windows στο Mac σας.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook