up_icon
Accessories Magic Mouse

Apple Magic Mouse Review

14 Ιανουαρίου 2011 Harry Souris

Apple Magic Mouse Review

Το Magic Mouse αποτελεί την τελευταία καινοτόμο πρόταση της Apple τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Οι μηχανικοί στο Cupertino πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και παρουσίασαν μια συσκευή με αξεπέραστο design και λειτουργικότητα.

Το Magic Mouse είναι το πρώτο multi-touch ποντίκι στον κόσμο που συνδιάζει κάτι από το trackpad των unibody Macbook και την τεχνολογία του iPhone. Oλόκληρη η επιφάνεια του Magic Mouse είναι ένα κουμπί ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την εφαρμογή gestures με τα δάχτυλα εκτελώντας διάφορες λειτουργίες.

Το Magic Mouse έρχεται σε μια πλαστική διαφανή θήκη, όπως θα δείτε στην εικόνα παρακάτω και στοιχίζει περίπου 73 ευρώ.

magic-mouse-review-4

Λειτουργία

Το Magic Mouse είναι ένα ασύρματο ποντίκι που λειτουργεί μέσω bluetooth ενώ υιοθετεί την τεχνολογία laser-tracking που επιτρέπει τη λειτουργία της συσκευής σε διάφορες επιφάνειες απροβλημάτιστα. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει η υποδοχή για δύο μπαταρίες AA και ο διακόπτης “on/off”.

magic-mouse-review-1

Αρχικά, κατά την εγκατάσταση του mouse (απαιτείται η εγκατάσταση του Wireless Mouse Software Update 1.0 και έκδοση λειτουργικού Mac OS 10.5.8 ή νεώτερο) θα ανοίξει το preferences panel όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τις λειτουργίες του Magic Mouse.

Υπάρχουν οι επιλογές για την ρύθμιση της ταχύτητας, του scrollings καθώς και του “δεξί κλικ”. Το ποντίκι προσφέρει την δυνατότητα για τη χρησιμοποίηση μέχρι δύο δαχτύλων. Σέρνοντας ένα δάχτυλο πάνω στην επιφάνεια του mouse μπορείτε να κάνετε scrolling στις σελίδες ενώ με δύο δάχτυλα και “swipe” δεξιά ή αριστερά γίνεται περιήγηση στον browser στην επόμενη ή προηγούμενη σελίδα αντίστοιχη ή περιήγηση σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

magic-mouse-review-7

Πλεονεκτήματα

To Μagic Mouse είναι ένα πολύ όμορφο ποντίκι με πολύ μοντέρνο design που γεμίζει το μάτι μόνο που το κοιτάτε. Η μη ύπαρξη καλωδίων και το laser-tracking προσθέτουν πολλούς πόντους στην ευχρηστία της συσκευής.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Magic Mouse, ίσως, σας φανεί λίγο παράξενο στο κράτημα και τη λειτουργία αλλά μετά από μισή ώρα ενασχόλησης δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε από πάνω του. Προσωπικά, το χρησιμοποιώ ανελλιπώς πλέον με το MacBook μου.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε scrolling είναι σίγουρα μοναδικός και πολύ εύχρηστος. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα σε αυτή τη λειτουργία ούτε υπήρχαν κολλήματα. Το scrolling γίνεται με ένα δάχτυλο πάνω στην επιφάνεια του mouse αλλά δεν χρειάζεται καν να σηκώσετε τα άλλα δάχτυλα από πάνω. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε τοποθετημένο τον δείκτη πάνω στο ποντίκι και με το μεσαίο δάχτυλο να κάνετε scrolling χωρίς κανένα πρόβλημα.

magic-mouse-review-3

Η λειτουργία swipe είναι μια καλοδεχούμενη λειτουργία που θα σας διευκολύνει πολύ στο σερφάρισμα στο ίντερνετ. Είναι τόσο καλά σχεδιασμένο το mouse που για να κάνετε το swipe δεν χρειάζεται καν να κρατάτε το ποντίκι ως αντίσταση στην κίνηση.

Μειονεκτήματα

Καλό το Magic Mouse αλλά έχει και μειονεκτήματα. Καταρχάς, ο σχεδιασμός του είναι λιγάκι παράξενος. Το προφίλ του είναι ιδιαίτερα χαμηλό και αυτό ίσως ξενίσει αυτούς που έχουν συνηθίσει στο να γεμίζει την παλάμη τους το ποντίκι. Προσωπικά, δεν το βρήκα ιδιαίτερα προβληματικό μιας και μετά από μισή ώρα το είχα συνηθίσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

magic-mouse-review-2

Μερικοί, επίσης, ίσως ενοχληθούν με την απουσία επιπρόσθετων κουμπιών. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του Exposé ή του Dashboard ενώ η ίδια η Apple δεν φαίνεται πρόθυμη να ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτή.

Τέλος, δύο φορές σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις εντολές swipe. Εάν σας συμβεί κάτι τέτοιο (δεν έχω ιδέα τι το προκάλεσε) η λύση είναι να κάνετε sign in ως guest στον mac σας και μετά να εισέλθετε πάλι στον κανονικό σας λογαριασμό και όλα θα δουλεύουν όπως πριν.

BetterTouchTool

Eδώ κρύβεται όλο το ζουμί του Magic Mouse. Πολλοί χρήστες δυσανασχέτισαν με την απουσία επιλογών στα gestures του mouse. Έτσι, κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’αυτό. Το αποτέλεσμα είναι το BetterTouchTool, ένα τρομερά εύχρηστο προγραμματάκι με το οποίο μπορείτε να αναθέσετε επιπλέον δυνατότητες χειρισμού στο Magic Mouse. To πρόγραμμα είναι δωρεάν και πολύ απλό στη χρήση και το θεωρώ must για όλους τους χρήστες του Magic Mouse.

magic-mouse-review-6

O συνδιασμός των gestures που μπορείτε να δημιουργήσετε θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

magic-mouse-review-8

Συμπέρασμα

Το Magic Mouse είναι ένα πανέμορφο gadget με τρομερή ευχρηστία και λειτουργικότητα. Το θεωρώ σίγουρα το καλύτερο mouse που έχει φτιάξει ποτέ η Apple και ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους χρήστες mac. Ακόμα και γι’αυτούς που θα ξενίσουν με την απουσία κουμπιών υπάρχει η λύση του BetterTouchTool που θα τους ικανοποιήσει σίγουρα και με το παραπάνω.

Harry Souris

macuser_icon