Η Apple πληρώνει $60 εκατ. στην Proview για την ονομασία “iPad”

Proview iPad China

Μετά από πολύμηνη δικαστική διαμάχη, η Apple ήρθε σε συμβιβασμό με την Proview και συμφώνησε να πληρώσει $60 εκατ. έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία iPad στην Κίνα.

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου Guangdong High People’s Court αναφέρει:

“Η διαμάχη για τη διανομή του iPad έφτασε στο τέλος της. Η Apple Inc. μετέφερε $60 εκατ. στο λογαριασμό του Guangdong High Court όπως ζητήθηκε για το συμβιβασμό”

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει όταν η Proview ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία της Apple με την Ταιβανέζικη θυγατρική της Proview (έναντι $55.000) δεν είχε νομική ισχύ, και ότι μόνο αυτή μπορεί να χρησιμοποιεί την ονομασία “iPad” (κατοχυρωμένη από το 2001), τουλάχιστον στην αγορά της Κίνας.

Αρκετές θεωρίες αναπτύχθηκαν σχετικά με τα κίνητρα της Proview να ξεκινήσει μια τέτοια δικαστική διαμάχη, ιδιαίτερα μετά τη φημολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα επιβίωσης και ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεωκοπία. Επομένως, θεωρήθηκε ότι δέχτηκε πιέσεις από Κινέζικες τράπεζες να “ρουφήξει” όσο περισσότερο χρήμα μπορεί από την Apple.

Πάντως, νομικός εκπρόσωπος της Proview παραδέχεται ότι η εταιρία του ήλπιζε σε συμβιβασμό $400 εκατ. και ότι ακόμα παραμένει σε κατάσταση χρεωκοπίας. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Apple μετέτρεψε το trademark “iPad” σε κάτι τεράστιο και δε πιστεύει ότι η Proview θα κατάφερνε ποτέ κάτι τέτοιο.

[via AP]

 

About Chris Elpidis