Η Apple έχει διπλάσιο κέρδος από τις πωλήσεις iPhone σε σύγκριση με το iPad.

Είναι γνωστό ότι η Apple έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα εκπληκτικό δίκτυο διανομής και μαζικής επιρροής του κοινού σχετικά με τα προϊόντα της, τουλάχιστον μετά την κυκλοφορία του iPhone, με αποτέλεσμα να λογίζεται ως μία από τις εταιρείες με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

iPad - iPhone

Την άποψη αυτή ενισχύουν ακόμα περισσότερο μερικά έγγραφα που ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με τη Samsung, τα οποία παρουσιάζουν το περιθώριο κέρδους για τα iPhone και iPad και μάλιστα αποκαλύπτουν ότι η Apple κερδίζει σχεδόν τα διπλάσια από τις πωλήσεις των iPhones σε σύγκριση με αυτές των iPads.

Όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμα του,

“Η Apple Inc. εμφάνισε περιθώριο κέρδους 49-58% στις πωλήσεις iPhone την περίοδο Απρίλιος 2010 – Μάρτιος 2012, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τις πωλήσεις iPad ήταν 23-32% την περίοδο Οκτώβριος 2010 – Μάρτιος 2012”

Επομένως, η Apple βγάζει το ίδιο καθαρό κέρδος από την πώληση ενός iPhone ή από την πώληση δύο iPad, διαφορά που οφείλεται κυρίως στο κόστος κατασκευής. Συγκεκριμένα, η κατασκευή του iPhone κοστίζει κάτι λιγότερο από $200, τη στιγμή που το iPad κοστίζει $316.

About Chris Elpidis