General

Η Apple ανανεώνει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal

24 Ιουνίου 2015 Vasilis Ananiadis

Η Apple ανανέωσε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal, του άμορφου κράματος μετάλλου που είναι πολύ σκληρό αλλά και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ, έως το 2016.

Από το 2010, όταν και υπογράφηκε η πρώτη αποκλειστική συμφωνία μεταξύ Apple και της Liquidmetal Technologies, δεν έχουμε δει κάποιο προϊόν να κάνει εκτεταμένη χρήση του κράματος μετάλλου, εκτός από το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM.

 

Προς το παρόν παραμένει αναπάντητο ερώτημα το αν η Apple θα χρησιμοποιήσει το Liquidmetal -εκτεταμένα- σε κάποιο από τα μελλοντικά προϊόντα της, όπως π.χ στις μπαταρίες των συσκευών (!);

Στην πατέντα περιγράφεται η χρησιμοποίηση ενός άμορφου κράματος στις πλάκες συγκέντρωσης σε μπαταρίες κυψελών, μια ηλεκτροχημική μπαταρία που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Αν και η πατέντα δεν αναφέρει ονομαστικά την Liquidmetal είναι ξεκάθαρο ότι το υλικό που περιγράφεται ανήκει στην εταιρεία.

Η τεχνολογία αυτή στις μπαταρίες κυψελών υπόσχεται ότι θα είναι φθηνή, αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον προσφέροντας 30 μέρες χωρίς φόρτιση σε κινητά τηλέφωνα και 20 ή περισσότερες ώρες σε laptop. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

top stories
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.