Φήμες λένε ότι η Apple θα σχεδιάσει τη δική της κεραία 5G για τα επόμενα iPhone
up_icon
General Rumors iPhone

Φήμες λένε ότι η Apple θα σχεδιάσει τη δική της κεραία 5G για τα επόμενα iPhone

17 Φεβρουαρίου 2020 Elpidis Christos

Φήμες λένε ότι η Apple θα σχεδιάσει τη δική της κεραία 5G για τα επόμενα iPhone

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η επόμενη γενιά iPhone θα διαθέτει κεραία 5G, αλλά αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι η επιλογή συνεργάτη για το 5G modem και ενδεχομένως η πιθανότητα να σχεδιάσει η ίδια η εταιρεία το δικό της κεραία.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Fast Company, η Apple ενδέχεται να μη χρησιμοποιήσει τελικά το QTM 525 mmWave module της Qualcomm, αλλά αντ’ αυτού να σχεδιάσει δικιά της κεραία σε δύο μέρη που θα σχηματίζουν μια μοναδική δέσμη σήματος και αυτή θα υποβοηθάται ηλεκτρονικά.

Η απόφαση για τη χρήση δικής της 5G κεραίας θα της επιτρέψει να μην αυξήσει τον όγκο των επόμενων iPhone (σε περίπτωση που επέλεγε το QTM 525 mmWave module), καθώς και να γλιτώσει από τα έξτρα δικαιώματα που θα έπρεπε να πληρώσει στη Qualcomm.

Η κατασκευή της δικής της 5G κεραίας για το φάσμα mmWave είναι ιδιαίτερα απαιτητική, διότι υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στον σχεδιασμό λόγω της λειτουργίας σε υψηλότερες συχνότητες. Μη ξεχνάμε, επίσης, ότι η Apple έχει ήδη καταγεγγραμμένη μια γκάφα με τον σχεδιασμό της 4G κεραίας του iPhone 4 που είχε οδηγήσει στο περίφημο #antennagate.

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon