Η Apple ανοίγει τις universal apps μεταξύ macOS και iOS!
up_icon
Top Featured Applications Developers

Η Apple ανοίγει τις universal apps μεταξύ macOS και iOS!

05 Φεβρουαρίου 2020 Elpidis Christos

Η Apple ανοίγει τις universal apps μεταξύ macOS και iOS!

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρόσθεσε η Apple στην έκδοση macOS 10.15 Catalina ήταν το Project Catalyst, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους developers για να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους από το iOS στο macOS χωρίς σχεδόν καθόλου κόπο.

Το επόμενο λογικό βήμα για την εταιρεία ήταν να επιτρέψει τη universal αγορά μεταξύ των δύο διαφορετικών πλατφορμών της, υπό την έννοια ότι θα αγοράζεις μια φορά την εφαρμογή στο macOS ή στο iOS και θα την έχει ταυτόχρονα και στα δύο συστήματα.

Όπως αποκάλυψε ο developer Steve Troughton-Smith μέσα από το Twitter, η υποστήριξη των universal apps υπάρχει στον κώδικα του Xcode 11.4 beta και είναι στο χέρι των developers να επιλέξουν αν θα προσφέρουν με μία συναλλαγή την εφαρμογή και στις δύο πλατφόρμες ή αν θα τις πωλούν ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν universal apps μεταξύ των iOS (iPhone, iPad) και tvOS, αλλά τώρα ανοίγει ο δρόμος και για τα Mac.

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon