Η Apple συμμετέχει πλέον στη FIDO Alliance
up_icon
General

Η Apple συμμετέχει πλέον στη FIDO Alliance

13 Φεβρουαρίου 2020 Elpidis Christos

Η Apple συμμετέχει πλέον στη FIDO Alliance

Η Apple αποφάσισε να συμμετέχει στην ένωση FIDO, μια κοινοπραξία κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη και προώθηση ισχυρότερων προτύπων πιστοποίησης για να μειωθεί η εξάρτηση των χρηστών από τα passwords.

Στη FIDO Alliance είναι ήδη μέλη μεταξύ άλλων οι Lenovo, PayPal, Samsung, Amazon, Microsoft, Google και Facebook, οι οποίες μοιράζονται ως κοινό στόχο την παροχή ασφαλών online συνδέσεων και την υιοθέτηση του προτύπου πιστοποίησης U2F.

Το U2F (Universal 2nd Factor) είναι ένα ανοικτου κώδικα πρότυπο που απλοποιεί και ενισχύει το γνωστό και διαδεδομένο 2FA (two factor authentication) με τη βοήθεια ειδικών USB ή συσκευών NFC παρόμοιας τεχνολογίας με αυτήν που συναντάμε στις έξυπνες κάρτες. Τα κλειδιά U2F μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επί του κλασικού 2FA σε online υπηρεσίες που υποστηρίζουν το πρότυπο U2F, όπως οι εφαρμογές της Google, το Dropbox και το Facebook.

Κρατήστε ότι οι web browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge και Opera υποστηρίζουν το πρότυπο U2F, ενώ από την έκδοση iOS 13.3, ο Apple Safari υποστηρίζει τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας που είναι πιστοποιημένα στο FIDO2, όπως είναι το YubiKey.

[via]

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon