up_icon
General

Ο Steve Wozniak στην ουρά για το νέο iPad, μιλά για την Apple και τον Steve Jobs [Video]

16 Μαρτίου 2012 Elpidis Christos

Ο Steve Wozniak στην ουρά για το νέο iPad, μιλά για την Apple και τον Steve Jobs [Video]

Από τις ουρές που σχηματίστηκαν για το νέο iPad δεν έλειπε ούτε ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, ο οποίος περίμενε υπονομονετικά μαζί με τη γυναίκα του στο Century City Mall του Los Angeles για να το προμηθευτεί, αν και θα μπορούσε να το παραλάβει απευθείας από την εταιρία.

Wozniak

Αυτό είναι κάτι που συνηθίζει αρκετές φορές ο συμπαθής Woz, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα WhatsTrending για ποιο λόγο προτιμά να περιμένει σε μια ουρά, για το νέο iPad, την εταιρία και τον Steve Jobs:

“Η γυναίκα μου είχε την πρώτη θέση στην ουρά, και εγώ τη δεύτερη. Ήρθαμε κατά το μεσημέρι. Είμαστε συνηθισμένοι από τη Νότια Καρολίνα, όπου οι ουρές έξω από τα καταστήματα σχηματίζονται νωρίς. Είναι κάτι σαν τελετουργικό, επειδή το έχω κάνει τόσες φορές. Δεν είναι κάτι είμαι υποχρεωμένος να κάνω. Κανένας δεν θέλει να περιμένει σε μια ουρά. Μπορείς να προπαραγγείλεις…Αλλά προτιμώ να στέκομαι εδώ, μαζί με τους καθημερινούς ανθρώπους, και να περιμένω όλη νύχτα. Η Apple είναι πολύ σημαντική για τόσους πολλούς από εμάς. Δεν θα ζήσουμε για πάντα και γι’ αυτό το απολαμβάνω”

Στη συνέχεια αναφέρεται στο νέο iPad και απαντά στην ερώτηση αν ενθουσιάζεται το ίδιο με τα νέα προϊόντα της Apple, όπως όταν ξεκινούσε την εταιρία:

“Όχι, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά τότε επειδή συμμετείχα στη δημιουργία των νέων πραγμάτων. Τώρα, το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή μου είναι να κρατώ νέα προϊόντα στο χέρι μου και να τα δοκιμάζω. Νέα gadgets παντός είδους. Πάντοτε διαβάζω τα τεχνολογικά blogs. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την οθόνη και την ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία, αν και δεν γνωρίζει αν κρατάει περισσότερο. Έχω στην κατοχή μου ένα iPad με μικρό αποθηκευτικό χώρο και τώρα θα μπορών να περάσω πολύ περισσότερες ταινίες στο νέο iPad, επειδή θα πάρω κάποιο με μεγαλύτερη μνήμη. Ακόμη, έχω αρκετά τηλέφωνα που λειτουργούν στο δίκτυο 4G LTE της Verizon, το οποίο είναι πολύ γρήγορο. Θα είναι θαυμάσιο να κατεβάζεις υλικό στο νέο iPad, όταν δεν υπάρχει WiFi”

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την Apple και την εξωπραγματική άνοδο της, αφού σύντομα μπορεί να φτάσει σε αξία το 1 τρισ. δολάρια:

“Όταν ξεκινούσαμε, γνωρίζαμε ότι ο κόσμος θα αλλάξει σε πολλούς τομείς. Πολλά από τα πράγματα που ήταν μηχανικά, θα μετατρέποταν σε ηλεκτρονικά. Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα ότι η νέα επανάσταση θα γινόταν με τις φορητές συσκευές και τα smartphones, με αφετηρία το iPhone. Είναι πραγματικά ένας υπολογιστής στο χέρι μας. Όταν παρουσιάστηκε και το App Store, τότε συνειδητοποίησα ότι η ζωή μου κινείται στους ρυθμούς αυτών των εφαρμογών. Γνωρίζαμε ότι ήταν επανάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτή την ένταση”

Στο τέλος η κουβέντα πήγε στον Steve Jobs και την κληρονομιά που άφησε μετά το θάνατο του:

“Θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η τεχνολογία θα είναι πάντα ένα αξιοθαύμαστο μέρος της  ζωής μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν εξελιχθεί πλήρως με τις σημερινές τεχνολογίες. Είμαστε ακόμα στην αρχή…Νιώθω πραγματικά χαρούμενος όταν βλέπω νέους ανθρώπους να έχουν διάθεση για δημιουργία, ιδιαίτερα για εφαρμογές στα τηλέφωνα. Πρόκειται για μια κατηγορία ανθρώπων που δεν είναι μεγάλες, αναγνωρισμένες ή ισχυρές εταιρίες, αλλά απλοί νέοι άνθρωποι με ταλέντο……Προσπαθώ να μην τον σκέφτομαι. Ήμουν αρκετά παραπάνω δεμένος με τον Steve Jobs από ό,τι ο μέσος άνθρωπος. Ο Steve ήταν πραγματικά υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας εταιρίας, μιας κουλτούρας, μιας μεθόδου δημουργίας προϊόντων που θα συνεχίσει να φέρνει σπουδαία προϊόντα. Εάν κάποτε δω κάτι που δεν είναι τέλειο, τότε θα αρχίσω να ουρλιάζω. Θα είναι μια πολύ άσχημη ημέρα”


EXCLUSIVE- Steve Wozniak in Line for iPad 3 at…

[πηγή WhatsTrending]

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon